definitivo2023frontpaolo-recuperato

01architetti Architetti  |  archipaolobandini@gmail.com  |   Mail. 01architettil@gmail.com

Piazza Brignole 3/9 Genova (GE)   |   Tel. 0108684978   |   Cell. 3469508077 

© 2023 - 01architetti Architettura & Design

Project for a new layout of an area


frpe

Location: Genova (GE)

Client: Pra viva Association / Municipality of Genoa

Job: Project for a new layout of the area called

"Prà buffer zone"

Date: 2009 -2012

Amount of work: € 30,000,000.

Project: Feasibility study by Arch. P. Bandini

Collaborators: /

Contractor: /

Category (table z-1): E-19

3o_1610614420253123oplangenschizzoprogvista18zenitaleprogettocomune

< < < Render

Description

- Activities for the inhabitants of the great Praese coastal strip

- School campus

 

ECONOMIC RESOURCES

- Interaction between the many subjects currently working at the Science Festival

- Activation of international sponsors

- companies or banks

- Marketing - Finding European funds - Museum and exhibition activities with entrance ticket

 

ARCHITECTURE

- Innovative architecture (for Genoa)

- Low environmental impact buildings use of renewable energies

- Flexible spaces

The goal is to establish a direct relationship between the respect and the science festival and create a permanent home.

 

LOCALIZATION ADVANTAGES:

- Proximity to the motorway

- Suitable area - Development of the west

- Connections by sea with expò and museum-exhibition area (aquarium, sea museum, children's city, cruise terminal, ferry terminal

 

ACTIVITIES':

- Science festival venue

- Research laboratories

- Workshops

- Expositive spaces

- Museum spaces, museum of contemporary sciences

- Connection with existing activities, sporting and related to the sea

Area of ​​the area: 40,000 square meters. | Total built area: 15,000 sq m. | Commercial / educational / recreational area: 13,000 square meters. | Service area: 2,000 sq m. | Total built volume: 50,000 m3. | Maximum height: 20 mt.